tisdag 30 september 2008

måndag 29 september 2008

Trummvirvel!

Tammdadaaa!!!


söndag 28 september 2008

Dan före dan

Då så, var det äntligen dags för Skanskas gubbar att göra sitt. I morgon ska de nämligen börja att sätta upp vårt hus på plats. Det kommer enligt dem att ta två dagar för stommen att stå klar, takläggandet kommer ta några dagar extra men vad gör det! Ska i alla fall bli väldigt spännande att se hur huset växer upp ur den grå plattan som bara ligger och ser allmänt tråkig ut.

L som brukar skriva inläggen är så spänd och förväntansfull så hon inte kunde få fram en text ikväll, så därför fick jag tillåtelse att skriva lite om det verkliga bygget:) Om jag känner henne rätt så kommer bilen att rulla ut från parkeringen något tidigare än vanligt i morgon bitti, så vi ska hinna förbi tomten en sväng innan dagis.

Tack för mig, det var kul att få vara med & dra mitt strå till bloggen. hehe

//M

ps. Det blev en ny vinst ikväll, skönt. ds

Exteriör

fredag 26 september 2008

Bakläxa

Tänk att byggställningarna restes redan igår och jag får in ett inlägg om det först idag. Det är så man får skämmas.

Jag tog mod till mig och klättrade upp på den höjden där övre plan kommer hamna och utsikten kommer bli riktigt bra. Tyvärr står det en del träd ivägen men tack och lov ändrar ju i alla fall lövträden skepnad under året.

onsdag 24 september 2008

Ketchupeffekt!

Först ingenting....sen ingenting....sen allting. Eller sett till vad som skett senaste veckan så gjordes mycket idag i alla fall.

Vår platta har gjutits och dessutom har slangarna för ytjordvärmen plöjts ner. Meningen var att plattan skulle ha gjorts klar redan förra veckan och plöjningen imorgon men nu blev det fullt drag på tomten idag istället. Killarna klarade av att enas om utrymmet helt ok! Plattan ser jättefin ut och nu räknar vi ner dagarna till husleveransen.

Imorgon ska byggställningarna sättas upp.

söndag 21 september 2008

Stiltje

Veckan som just passerat har sett ganska lugn ut i alla fall gällande vårt husbygge. Någon gjutning av plattan blev aldrig av utan det kommer att ske senast onsdag den här veckan. På torsdag ska nämligen slangar för vår ytgjordvärme plöjas ner och samma dag ska Skanska sätta upp byggställningarna eftersom husleveransen väntas måndagen därpå.

I morgon ska minstingen börja på dagis också. Spännande!

tisdag 16 september 2008

Klart för gjutning

I slutet av den här veckan kommer plattan att gjutas. Har lovat dottern att hon ska få vara med och se när karamellbilen (betongbilen som ser ut en polkagris) kommer till vår tomt. Idag har en fiberkabel (tv, telefoni & bredband) dragits. Dessutom har snälla grannar gett oss fyllning då de passade på att jämna till sin tomt när vår markentreprenör var på plats. Stort tack till er!

Har gjort den enklare för er som vill lämna en kommentar också då ni inte behöver logga in och registrera er.

fredag 12 september 2008

torsdag 11 september 2008

Sponsring

Det lokala företaget som ser till så att vi ska få vår vädertäta stomme levererad och uppsatt den 29/9 tyckte att deras namn skulle få förekomma på denna välbesökta sida. Så efter mycket tjat och framförallt efter att vi löst den ekonomiska biten så är jag beredd på att lägga upp en liten logotyp till höger. Micke, faktura väntar...

På bygget. Plattan är färdigisolerad, rörmokarna har börjat dra golvvärme och vi verkar ha blivit anslutna till elnätet. Min sambo fick gå upp tidigt imorse (klockan 8 är mitt i natten för honom) för att tillsammans med vår kvalitetsansvarige och rörmokarna kontrollmäta att alla avlopp satt där de skulle. Ett, det för värmepannan fick vi flytta lite på då väggen i groventrén skulle komma för nära dörren och göra det omöjligt att hänga av sig kläder där. Det är ju det en groventré är till för tycker jag. Att kunna gömma undan jackor, skor, träningskläder och annat bråte som man inte vill ska hänga framme vid huvudentrén.

Det känns som att vi krånglar en hel del med alla vi har involverat i vårt villabygge men förhoppningsvis bygger vi bara ett hus i livet och vill så klart att allt ska stämma den här enda gången.

tisdag 9 september 2008

Vår tomt i skymning

Igår var rörmokaren på plats för att dra avloppen och rör för värmepannan. Detta kommer att gjutas in i plattan. Det är bara att hoppas på att måtten stämmer så avloppen inne i badrummet inte hamnar mitt i den bärande väggen mellan badrummet och vardagsrummet. Det vore en aning olyckligt...

Det första lagret av tre med isolering är lagt i plattan, elskåpet är på plats och infarten upp till carporten är förberedd. Promendstråket från brokvisten ut till infarten är också grovplanerad. Jordmassorna som har legat i stora högar längs med tomtens kortsidor har också körts ut så nu börjar man få en bild av hur det kan komma att se ut. Vi har dock en del att fundera på när det gäller tomtens utformning. Ska vi ha en helt plan tomt så krävs mer fyllning och om vi väljer att ha en sluttning ut från huset då klarar vi oss med massorna vi redan har? Vi ska fundera på det och lämna besked imorgon förmiddag.

söndag 7 september 2008

Skrotnisse

L-elementen är på plats och nu kan man få sig en bild om hur stort huset kommer att bli. Upp ur marken sticker olika rör, bland annat till värmepannan och avloppen.

I morgon kommer rörmokaren som jag tidigare skrivit. Vi ska därför ikväll bestämma exakt vart toaletten på nedre plan ska placeras. Min älskade sambo vill ha den nära en vägg för att så smidigt som möjligt nå toalettrullen och tänk att det har aldrig varit ett problem för mig hur den varit placerad.

En sak till. Att ta med sig minstingen till tomten som älskar att knapra på stenar och stoppa sand i munnen är väl ingen direkt succé.







fredag 5 september 2008

Att hitta på en rubrik är svårt!

Nu kan man ju nästan se framför sig hur huset kommer att se ut på plats! Men det är bara nästan...

Husets framsida har fått sina l-element, rör för el- och fiberkablar har grävts ner och vår infart är på gång. Elskåpet har kommit också så nu behöver vi snart inte norpa mer el från Marit och Jörgen (tack till er!) som kommer bli grannar till oss. På måndag kommer rörmokaren och gör iordning för avlopp och senare i veckan ska golvvärmen läggas.

Trevlig helg!




Ps. Du som läser kan väl lämna en kommentar så vi får se vilka som hittat hit! Ds.

torsdag 4 september 2008

Mer grundarbete

Markus och hans bror jobbar på så idag har en hel del hänt. Grunden är a och o för att slutresultatet ska bli bra men det är tråkiga pengar som går åt och fyllnadsmassor är inte helt billigt. Vi har fått gräva ur en hel del eftersom det stått skog på tomten innan och för att i slutändan få upp huset på en bra nivå har vi fått fylla på ordentligt med både sand, stora stenblock och sprängsten. Dock är det bara där själva huset ska stå som det är särskilt viktigt att detta markarbete blir riktigt och ordentligt utfört. Hur vi ska planera resten av tomten får vi ta lite senare.

Markus ska även förbereda vår kommande infart så den har vi fått planera idag. Det var inga konstigheter egentligen men dock en till sak att att ställning till. Det är en hel del beslut som ska tas men det är skönt att få det som vi vill ha det.

I morgon händer det nya grejer. Vi ska träffa rörmokaren och uppe på tomten ska l-element sättas ut. Dessa utgör själva ytterkanten för grunden.